etablert 1988

Bekken snekkerverksted

Mestermerke

Bekken snekkerverksted -
Kongsvegen 86, 2670 Otta
Tlf./faks: 61 23 13 60
epost: kjersti@bekkensnekker.no
Foretaksnr. 981 910 842



Bekken Snekkerverksted ble startet i 1988 av Kjersti Jacobsen og Marit Skau. Vi har produsert kjøkkeninnredninger og møbler av ulike slag til boliger og fritidsboliger over store deler av landet, med en overvekt på Oslo-området. Gjennom hele bedriftens historie har Den norske Turistforening vært en viktig kunde. Formålet med bedriften er å opprettholde kunnskap og ferdigheter i de tradisjonelle fagene våre og å fremme arbeidsglede og trivsel.

Verkstedet har ført 7 lærlinger fram til svennebrev som møbel- og trevaresnekker. I vårt 32. år er besetningen som følger:


Kjersti Jacobsen har svennebrev som møbelsnekker fra Hjerleid veidaregåande skole på Dovre 1981 og 7 år praksis i yrket som dekorasjonssnekker i NRK fjernsynet. Startet verkstedet i 1988. Mesterbrev i snekkerfaget i 2002. Studier i yrkespedagogikk ved Høgskolen i Akershus 2002 – 2006. Daglig leder og fortsatt aktiv i produksjonen.
Gaute Saglien gikk møbellinja på Hjerleid vidaregåande skole 2000 - 2002, og tok deretter ett år medtreskjæring. Han gikk læretida som møbelsnekker hos Bekken Snekkerverksted, og var Norges representant som møbelsnekker i den internasjonale konkurransen for unge yrkesutøvere (World Skills). Tok svennebrevet i 2005 med beste karakter. Har deretter vært fast ansatt i bedriften.
Martin Flatemo er vår lærling 2018 til 2020. Martin gikk Vg1 Bygg og Anlegg på Lillehammer og Vg2 Design og Trearbeid på Hjerleid. Der deltok han i skolemesterskapet for møbelsnekker og vant konkurransen. Som første års lærling hos oss deltok han i NM for unge møbelsnekkere og fikk andreplassen. På fritida driver han gjerne med musikk, og han har bygd sin egen elektriske gitar. Vi har store forventninger til ham!
Jostein Espelund er faglært tømrer og sjøllært smed - en evig student av fagenes opprinnelse, innhold og utvikling - slik gode handverkere skal være. Opptatt av gamle teknikker og arbeidsmetoder med erfaring fra arbeid for Riksantikvaren. Han går så langt som til å lage sine egne materialer - ved å omdanne myrjord til jern gjennom blestringsprosessen. Han restaurerer alt fra syskrin til kirketårn (med spir!), nylager bygningsdeler og lager verktøy, beslag og andre gjenstander i smia. Har vært faglig ansvarlig for en lærling i smedfaget.
Tor Einbu. Ektemann, vaktmester og medhjelper på mange arbeidsfelt. Egentlig kunstner, med grafikk som uttrykksform. Drivkraft i Lesja Historielags arbeid med det industrihistoriske anlegget Lorkverna. Demonstrerer her prosessen fra «jord til jern».